جزوه تایپ شده پیشگیری از سرطان

دانلود فایل

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود خلاصه درس پیشگیری از سرطان

سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا می شود. اگر هم روش کباب کردن را انتخاب کردید، نگذارید گوشت حرارت خیلی بالایی بگیرد و سوخته شود. به جای سرخ کردن غذا از روشهای سالم مانند آب پزکردن و بخارپزکردن استفاده کنید. بنابراین یکی از راههای پیشگیری و مقابله صحیح با بیماری سرطان ، این است که مردم بدانند چه غذاهایی بخورند و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کنند. ب- فعالیت بدنی بی تحرکی به میزان بسیار زیادی، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان را در افراد افزایش خواهد داد بلکه این موضوع در دیگر بیماری ها همچون بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و اضافه وزن نیز صادق است. بی تحرکی نتیجه ای جز نیاز بیشتر به دارو، بستری در بیمارستان و البته ملاقات بیشتر با پزشک نخواهد داشت. با وجود تمامی خطراتی که بیان شد، اکثر مردم کشور ما کمتر از میزان مورد نیاز ورزش می کنند. با توجه به آمار منتشر شده ، ۳۵ درصد افراد ۶۴ – ۱۵ ساله کشور در اوقات فراغت خویش به هیچ وجه فعالیت فیزیکی انجام نمی دهند . ج- استرس و عوامل روانی نقش استرس در افزایش احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها شناخته شده و به نظر می رسد استرس با تغییرات هورمونی در سیستم هورمونهای بدن و کاهش سیستم ایمنی بدن توان بدن برای مقابله با عوامل سرطان زا را کاهش می دهد . همچنین اختلالات خواب و تغذیه و یا مجموعه ای از این عوامل در کنار هم می تواند موجب کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد . ۵ ۲ -دخانیات و سرطان مواد دخانی فقط منحصر به سیگار نیست و هر ماده یا فرآورده ای که تمام یا بخشی از ماده خام تشکیل دهنده آن ، گیاه توتون، تنباکو و یا مشتقات آن باشد ،  دانلود خلاصه درس پیشگیری از سرطان  جزء دخانیات محسوب شده و خطرات مصرف سیگار را در پی دارد. بنابراین پیپ ، قلیان ، انفیه و یا مانند آنها نیز جزو مواد دخانی محسوب می شوند . عمده سرطان های مرتبط با سیگار شامل سرطان های ریه، حفره دهان، حنجره، مثانه، بینی، حلق ، کبد ، پروستات ، معده، روده بزرگ و دهانه رحم می باشند . مصرف دخانیات مسئول مرگ ۸,۱ میلیون نفر به علت سرطان است که حدود ۲۱ درصد از مرگهای ناشی از سرطان در کشورهای با درآمد پایین و متوسط می باشد. متاسفانه ۲۵ تا ۴۰ درصد از سیگاریها در سنین میانی عمر رخ میدهند. سیگار به عنوان مهمترین عامل پیشگیری کننده سرطان شناخته شده است. این عامل خطر به تنهایی مسئول ۹۰ درصد سرطانهای ریه، ۸۰ درصد برونشیت مزمن و ۲۵ درصد بیماری های ریوی است. احتمال سرطان ریه در سیگاری ها ۱۰ تا ۲۰ بار بیشتر از غیر سیگاری هاست. بار اتلاف عمر ناشی از سیگار حدود ۱۳ سال برآورد شده است. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ۲۰ درصد از یک میلیون سیگاری در جهان را زنان تشکیل میدهند و در بعضی از کشورهای جهان، شمار زنان سیگاری در حال افزایش است دانلود خلاصه درس پیشگیری از سرطان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *